40% netrabat - Bestil senest 15/11
/Altid gratis levering på din ordre!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Fastkarmsvinduer

Et fastkarmsvindue sidder fast i karmen, og kan derfor ikke åbnes. Af den grund kombineres de ofte med fx topstyrede vinduer eller vendevinduer. Til gengæld giver det masser af lysindfald i din bolig, og er godt, hvis du ønsker store vinduespartier.

Hvad er et fastkarmsvindue?

Et fastkarmsvindue er et vindue, hvor ruden er monteret til karmen, så vinduet ikke kan åbnes. Af den grund bruges et fastkarmsvindue ofte til at give lys i større rum og gangarealer, hvor det ikke er nødvendigt at kunne åbne vinduet.

Få et flot lysindfald med et fastkarmsvindue

Et fastkarmsvindue er oplagt, hvis du ønsker maksimalt lysindfald gennem større vinduespartier. Her kan fastkarmsvinduet nemlig kombineres med andre former for vinduer og døre, hvilket skaber optimale rammer for solens varme stråler. 

Udover at fungerer godt i kombination med andre elementer kan fastkarmsvinduer også bruges alene i rum, hvor du ikke har behov for udluftning, eller hvor du ikke let kan komme til vinduet. Skal du eksempelvis have ovenlysvinduer, hvis primære formål er at lukke solens skær ind? Her kan du med fordel overveje fastkarmsvinduerne. Skal du omvendt bruge et lille vindue i din trappeopgang - igen så solen kommer ind? Også her kan fastkarmsvinduet være den optimale løsning. 

Vi producerer vinduer med fast karm i alle mål - og du designer helt selv, hvordan det skal se ud. Det er nemt og enkelt. Vælg blot dine specifikationer og tilvalg, og du vil derpå straks se din samlede pris. Ønsker du fastkarmsvinduer med sprosser? Du finder det her.

Kombinér dit fastkarmsvindue med andre elementer 

Ønsker du de store vinduespartier, anbefaler vi hos JNA, at du bestille enten store fastkarmsvinduer eller kombinerer dit fastkarmsvindue med vores andre vinduesmodeller. Du kan eksempelvis vælge et topstyret vindue, så du sammen med den faste karm, har et vindue, der er let og enkelt kan åbnes. Du kan også roligt udforske vores mange udestueelementer og flotte sidepartier, der alle fungerer godt i kombination med den faste karm.

Er det ikke helt et fastkarmsvindue, du leder efter, anbefaler vi som alternativ vores fleksible topstyrede fastkarmsvvinduer. Her får du både en fast karm og en del af vinduet, du kan åbne. Dette er specielt optimalt, hvis du ikke har behov for et større vinduesparti men blot ét enkelt vindue. 

Husk, at du altid kan spørge nogle af vores dygtige konsulenter, hvis du er i tvivl om noget. Vi har mere end 40 års erfaring og står altid klar til at give dig den bedste mulige vejledning.


Disse overvejelser bør du gøre dig

Når du vælger et fastkarmsvindue, er der forskellige overvejelser, som du bør gøre dig. Herunder har vi samlet nogle af de overvejelser, som vi mener du bør gøre dig, i forbindelse med køb af fastkarmsvinduer.

Sikkerhedsglas

Har man vinduer ud til haven, kan man risikere, at de rammes af sten i forbindelse med, at græsset bliver slået, eller af en flyvsk bold fra børn der leger. Mange bruger netop fastkarmsvinduer til vinduespartier, der vender ud mod haven eller terrassen. Ønsker du at give dine vinduer ekstra sikring, kan du tilkøbe sikkerhedsglas. Sikkerhedsglas udgør en ekstra beskyttende barriere, idet de både er sværere at slå itu, men også fordi de mindsker skæreskader.

Lydisolerende glas

Har du et stort vindue, der vender ud mod en støjende vej, eller bor du i et område, der generelt er støjende, kan du med fordel købe lydisolerende glas. Som navnet antyder, hjælper lydisolerende glas med at mindske udefrakommende støj, og gøre dit hjem mere behageligt at være i.

Hvilket materiale skal du vælge? 

Hos JNA tilbyder vi fastkarmsvinduer i både fyrretræ og træ/aluminium, hvilket betyder, at du frit kan vælge den type materiale, der passer til dit hus og dine ønsker. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, har vi udarbejdet en materialeguide, som beskriver fordelene ved de forskellige materialer, samt dét du skal være særligt opmærksom på.

Vælger du eksempelvis et fastkarmsvindue i træ/alu, får du et trævindue, der er beklædt med aluminium på ydersiden. Det betyder, at du mindsker vedligeholdelse, da du ikke skal male og pleje træet lige så ofte som ved rene trævinduer. Vælger du omvendt et fastkarmsvindue i rent fyrretræ, får du det stilfulde udtryk, som mange netop elsker ved træ. Hertil kan trævinduer være en fordel, hvis de resterende vinduer i boligen også er af træ. På den måde får du et element, der ikke bryder med facadens resterende design. 

Det er op til dig, hvad du ønsker og foretrækker, men vi står selvfølgelig altid klar med personlig rådgivning, hvis du har brug for det. Her tager vi en snak om fordelene ved de forskellige elementer og ser på det ud fra lige præcis din situation. Det er nemlig vigtigt, at du får de elementer, der opfylder lige præcis dine ønsker.

Vælg en fast karm i høj kvalitet

De fastkarmsvinduer, du kan køber hos os, har alle en bundglasliste i aluminum, hvilket forbedrer levetiden og mindsker vedligeholdelsen. Det betyder altså, at du får kvalitetsvinduer, der holder mange år. Netop derfor tilbyder vi også en udvidet garanti på op til 12 år. 

Udover den høje kvalitet får du også et håndværk med fine detaljer og et flot finish. Det er nemlig detaljerne, der gør den store forskel. Fastkarmsvinduerne er eksempelvis alle fabriksmalede, hvilket giver et ensartet og professionelt udtryk. Alle glaslister bliver ’klikket’ på vinduerne ovenpå nogle fastmonterede clips, fastgørelsen er derved usynlig, det giver et ensartet og stilrent look. Derudover slipper du for sømhuller og rustudtræk, som hvis de er monteret med søm

Når du vælger fastkarmsvinduer fra JNA, får du altså flotte og detaljerede kvalitetsvinduer, der er produceret med ansvar.


Bestil professionel opmåling og montage 

Når du bestiller dine vinduer fra vores side, kan du angive de specifikke mål, du skal bruge, så du derved får et vindue, der passer præcist ind hos dig. Netop derfor tilbyder vi hos JNA professionel opmåling, så du kan være tryg ved, at du har de korrekte mål. Det gør det nemt, når du har fundet dine drømmevinduer, da du blot skal indtaste målene og de specifikke tilvalg, du ønsker. 

Ligesom vi tilbyder professionel opmåling, kan du hos os også få professionel montage. Det betyder, at vi sørger for, at der kommer en professionel montør ud for at monterer dine elementer. På den måde kan du være sikker i processen, ligesom du kan være tryg ved, at vinduerne kommer på plads, når du ønsker det. De bliver altså monteret direkte. 

I forbindelse med både opmåling og montage har vi indgået et samarbejde med NSF Byggeentreprise, som er autoriserede og specialiserede inden for netop vinduer og døre. Med den professionelle service får du selvfølgelig også både mål- og byggaranti. Det betyder, at hvis der mod forventningerne skulle ske noget med opmåling eller montagen, så sørger vi for at rette op på fejlen, så dine nye vinduer bliver præcist, som du ønsker dem. 

Alt du skal gøre for at bestille den professionel hjælp, er at udfylde blanketterne, og så sørger vi for at sætte jer i kontakt.

Vil du selv opmåle og montere dit fastkarmsvindue? 

Ønsker du selv at måle op til dine nye vinduer? Det kan du sagtens. Vi har udarbejdet en guide om opmåling, som du kan følge for at finde frem til de rette mål til lige præcis til din bolig. Alt du skal bruge er:

  • Papir
  • Blyant 
  • Målebånd/lineal

Når du har målt op og bestilt dine fastkarmsvinduer, kan du gøre klar til selve montagen. Her kan du enten benytte vores professionel tilbud eller vælge at gøre det selv. Ønsker du at montere selv, kan du med fordel bruge vores guide om montage. Her gennemgår vi, hvordan du specifikt monterer, og hvad du skal være særligt opmærksom på i forhold til vinduer generelt og vinduer med fast karm.

Opstår der spørgsmål? Eller har du brug for vejledning i forbindelse med opmåling og montage eller dét at vælge vinduer? Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi står til rådighed med personlig hjælp og svar på spørgsmål, så du kommer bedst igennem hele processen.