40% netrabat - Bestil senest 15/11
/Altid gratis levering på din ordre!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Palævinduer

Palævinduer er klassiske vinduer med sprosser, som bevarer den oprindelige stil på ældre huse. Giv din bolig nyt liv med skræddersyet vinduer og døre fra JNA. 

Palævinduer – udadgående sidehængte vinduer med sprosser

Palævinduer fra JNA er vinduer i høj kvalitet. Selve modellen minder meget om det klassiske bondehusvindue. Et palævindue åbnes udad med et greb eller anverfer, vinduet er modstandsdygtigt overfor det danske klima.


palævinduepalævindue

Hvor bruges palævinduer?

Palævinduer ses særligt på ældre boliger. Dette er fordi, de passer godt til den klassiske, ældre stil. Eksempler på ældre boliger, hvor de bruges, er patriciervillaen og murermestervillaen. Dette er boliger i klassisk stil, der har ekstra fokus på detaljen. Har du en af disse boligtyper, er der en chance for, at palævinduet er noget for dig.

En god fremgangsmåde, når du skal have nye vinduer, er at se på boligens oprindelige vinduer. Finder du nye vinduer, der minder om disse, skulle de gerne passe til din bolig.

Materiale

Når du står over for valget af nye vinduer, er det afgørende at overveje, hvilket materiale, som vinduet skal laves af. Dette valg påvirker ikke kun vinduets udseende, men også vedligeholdelsesbehovet og den samlede pris. Hos JNA giver vi dig muligheden for at vælge mellem træ og træ/alu. Herunder har vi beskrevet forskellen på de to materialer.

Træ

Trævinduer vælges oftest til ældre boliger, da de harmonerer med det oprindelige udseende. Så hvis du ønsker at bevare det autentiske udtryk, er træ et ideelt valg. JNA tilbyder trævinduer af høj kvalitet, fremstillet af skandinavisk fyrretræ, med en kerneandel på 90%. Dette sikrer holdbarhed mod det skandinaviske vind og vejr. Trævinduer kræver dog maling hver 4-5 år, hvilket betyder en højere vedligeholdelse end hos træ/alu vinduer. Fordele ved trævinduer er dog, at de er mere budgetvenlige, og de giver dig mulighed for at ændre farven, når du maler dem.

Træ/alu

Træ/alu vinduer er en mere moderne udgave af trævinduer. Disse vinduer er lavet af træ, men det yderste lag er beklædt med aluminium. Dette giver et klassisk træudseende indvendigt og minimal vedligeholdelse udvendigt. Takket være aluminiumslaget kræver disse vinduer blot rengøring med vand og sæbe, samt lejlighedsvis smøring. Dette materiale er ideelt for dem, der ønsker minimalt vedligehold.

Skal jeg vælge 2- eller 3-lags glas?

Når du investerer i et vindue hos os, står du over for valget mellem 2-lags og 3-lags glas, men hvad betyder dette valg? Lovgivning kræver, at helårsboliger skal have vinduer med energimærke A. Vores 3-lags glas opfylder dette krav med energimærke A, mens vores 2-lags glas har energimærke B. Disse energimærkninger indikerer vinduernes energieffektivitet på en skala fra A til F, hvor A er den højeste ydeevne.

Hvis du planlægger at bruge vinduerne i et helårshus, skal du vælge 3-lagsglas for at opfylde energimærke kravene. Hvis det derimod drejer sig om et fritidshus, kan du nøjes med 2-lags glas. Det er vigtigt at bemærke, at 3-lags glas vil være den mest energieffektive løsning, selvom det ikke er påkrævet for fritidshuse.

palævindue med 4 fagpalævindue med 4 fag
redningsåbning i vindueredningsåbning i vindue

Tilvalg

Når du køber dit vindue, er der forskellige valg og tilvalg, som du kan foretage dig, for at få dit vindue til at passe til dine ønsker og din bolig.

Farve

Vi giver dig mulighed for at vælge mellem et omfattende udvalg af farver, og du har endda friheden til at vælge, om vinduet skal have en anden farve på indersiden end på ydersiden. Mange foretrækker mere neutrale toner, da det passer godt til boligens klassiske udtryk. Men ønsker du et vindue med mere karakter, kan du også vælge farver som koboltblå, svenskrød eller grøn umbra.

Greb

Vælg imellem et udvalg af anverfer eller paskvilgreb. Anverfere er de greb, der oprindeligt blev brugt på vinduer af denne type. Derfor giver de et traditionelt udtryk. Paskvilgreb er til gengæld utroligt lette at betjene, og giver en nem og simpel åbningsfunktion.

Du har mulighed for at købe grebene i blank og i hvid, og for at købe dem med vinduessikring. Paskvilgrebet kan også købes med lås.

Profil

Vælg imellem en classic eller en softline profil, når du skræddersyer dit vindue.

Den klassiske profil, også kendt som ”bondehuskehling”, kendetegnes ved sin traditionelle, bløde udskæring. Med sit tidløse design, passer den godt til stilen på ældre boliger.

Vores softline profil præsenterer et mere moderne design med en 90 graders vinkel. Denne passer godt, hvis du ønsker at give din bolig et mere moderne eller simpelt præg.

Redningsåbning

Overholder din bolig sikkerhedsreglerne vedrørende redningsåbninger? Kravene foreskriver tilstedeværelsen af redningsåbninger i alle opholdsrum i tilfælde af brand. Hos JNA behøver du ikke at gå på kompromis med vinduets eller dørens æstetik for at opfylde disse regler. Få mere information om, hvilke regler der gælder for redningsåbninger her.

Alle vinduer leveres med en bundliste i aluminium, der sikrer en lang levetid og lav vedligeholdelse. Palævinduer fås både i fyrretræ og træ/alu.

Alle vores vinduer er naturligvis energimærkede og CE-godkendte, men vælger du at købe et sidehængt vindue hos JNA, er du samtidig garanteret sidehængte vinduer med ekstra høj finish, forbedret indbrudssikring og endnu bedre energiegenskaber. Læs mere om vores produktserier her.

Se muligheder for udformning og materialer for palævinduer herover. Design selv og se pris straks efter du har udfyldt dine specifikationer. Du er også velkommen til at kontakte os pr. mail eller telefon. Tøv ikke - vi har mere end 40 års erfaring og vil meget gerne hjælpe med at finde det helt rette palævindue til dig.