Vi planter klimatræer

JNA har i 2022 doneret 220 klimatræer som vil hjælpe med at optage CO2 i luften og omdanne det til glukose, i løbet af træernes levetid vil det blive til i alt 1.100 tons CO2.

Køber du i perioden d. 23. – 30. september, så donerer vi et klimatræ. 

Vinduer og døre med reduceret klimapåvirkning

Hos JNA Vinduer & Døre har vi et ønske om at gøre vores produktion så bæredygtig som muligt, for bedre at passe på vores natur og klima.  

Vi anvender f.eks. Hydro REDUXA lavmissionsaluminium, som bliver fremstillet ved hjælp af bæredygtige energikilder og derfor har sænket udledningen per kilo til under en fjerdedel af gennemsnittet. For vores produktion af vinduer og døre betyder det 2,468.98 tons mindre CO2 udledning årligt. Ønsker du mere information om Hydro REDUXA – se her.

Hos JNA fører vi et stort udvalg af FSC-certificerede vinduer og døre (FSC N001731). Det gør vi, fordi det er vigtigt for os at passe på vores skove. FSC-certificeret betyder, at du støtter bæredygtigt skovbrug. Fyrretræ er et naturligt materiale med meget lav CO2 udledning sammenlignet med f.eks. produktion af PVC og aluminium. Fyrretræ sikrer dig lang levetid med den rigtige vedligeholdelse, og er derfor et bæredygtigt valg på flere måder. Vil du vide mere om vores FSC-certificering – se her

Hvorfor plante et træ?

Træer anses som en af de mest effektive måder at reducere CO2, da de hvert år optager en stor mængde og omdanner til glukose. De klimatræer der bliver plantet er danske grantræer, fordi de vokser hurtigt binder de derfor CO2 mere effektivt.  

Vi gør en forskel!

Hver dag produceres der mange nye byggematerialer, det koster ressourcer, og produktionen belaster klimaet og udleder CO2. Derfor er det vigtigt for os som virksomhed at optimere vores ressourcer og spare hvor vi kan, så vi kan producere vinduer og døre med så lavt et klimaaftryk og så lang en levetid som muligt.

Alle boliger har brug for vinduer og døre, men det er en god idé at vælge produkter produceret med omtanke og ansvarlighed.

Vidste du?

Alle træerne der plantes er danske træer. Det er er i modsætning til mange andre træer, der importeres fra udlandet. Det er med til at sikre den mest bæredygtige løsning. 

Du kan læse mere om klimatræerne her.