Håndværkerfradraget afskaffes
Lad JNA Vinduer & Døre hjælpe dig i mål med projektet, inden det er for sent! Fra 1. april 2022 er det ikke muligt at få fradrag på håndværkerydelserne længere.

Benyt dit håndværkerfradrag på vinduer og døre

Skal du have monteret nye vinduer og døre? Benyt dig af håndværkerfradraget. Få professionelle montører til at klare arbejdet for dig. Læs mere om håndværkerfradrag, hvor meget du kan fratrække og om reglerne herfor. Se her, hvad du kan trække fra, og hvor meget det egentligt koster at få monteret nye vinduer og døre.

Håndværkerfradrag, boligjobplanen eller boligfradraget - kært barn har mange navne, men der er tale om ét og samme initiativ. Nemlig at gøre det lettere for dig at købe serviceydelser og håndværkerhjælp. 

I 2022 er det muligt for dig at få et fradrag for håndværkerydelser til en lang række opgaver og renoveringsprojekter. Fradraget dækker op til 12.900 kroner per person over 18 år i din husstand. Det betyder, at du med håndværkerfradraget i 2022 kan få hjælp til opmåling og montering af vinduer og døre. 

Skal du have monteret vinduer og døre hjemme hos dig? Benyt da håndværkerfradraget i 2022, og få professionelle montører til at sætte vinduerne og dørene i for dig. På den måde kan du spare lidt penge, samtidig med at du får professionel og sikker hjælp med på vejen. 

Læs med her, og bliv klogere på håndværkerfradrag på vinduer og døre, hvor meget du kan fratrække og om reglerne herfor. Hør også om vores priser og tilbud om professionel sparring, der tager udgangspunkt i dig og din situation.


Benyt håndværkerfradrag i 2022 på vinduer og døre

I 2022 er der en bred vifte af ydelser, hvortil du kan benytte håndværkerfradraget. Herunder eksempelvis energirenovering, udvendigt malerarbejde og ekstra isolering. Dét at udskifte gamle vinduer med nye energirigtige vinduer er, med finanslovsaftalen fra 2018, også fradragsberettiget. Det betyder, at du kan bestille vinduer fra JNA og bruge fradraget til opmåling og montering.

Husk: Arbejde udført i 2021 skal være betalt senest den 28. februar 2022 og indberettet til SKAT senest den 1. marts 2022, hvis du vil gøre brug af dit håndværkerfradrag.

Sådan bruger du håndværkerfradraget - nemt og enkelt

  • Log-in på Tast Selv
  • Indtast hver betaling for sig uden moms
  • Oplysningerne overføres automatisk til din årsopgørelse

Se vejledningen til håndværkerfradrag hos SKAT

Hvad får du ud af håndværkerfradrag på vinduer og døre?

Du skal være fyldt 18 år for at kunne benytte håndværkerfradraget. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi er de eneste, som kan dele fradraget. Det er vigtigt at huske, at fradraget kun dækker arbejdslønnen i forbindelse med det arbejde, der bliver udført. Du kan altså ikke få dækket selve prisen for vinduet eller døren, men du kan derimod få et fradrag på monteringen og altså håndværkerarbejdet. 

Når du får monteret vinduer og døre, skal der laves og betales en faktura, som du derefter kan indberette til SKAT. Håndværkerfradraget gives som et ligningsmæssigt fradrag på din selvangivelse.

Udover at du sparer penge ved at bruge fradraget på selve montagen, reducerer du også din varmeregning, når du monterer nye energivenlige vinduer og døre. Det kan altså godt betale sig med udskiftning af vinduer og døre.

Tjekliste for håndværkerfradrag

  • Fradrag til arbejdslønnen
  • 12.900 kroner per person over 18 år
  • Gælder til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig
  • Indberet arbejde udført i 2021 senest den 1. marts 2022
  • Fradrag kræver faktura eller skriftlig erklæring

Brug håndværkerfradraget på vinduer til dit sommerhus

Du kan benytte håndværkerfradraget i dit hus eller i dit sommerhus. Hvis sommerhuset trænger til at få nye døre og vinduer, kan du således også bruge håndværkerfradraget der. Du skal blot huske, at det årlige fradrag på 12.900 kr. kun kan bruges én gang. Hvis du skal have arbejde udført i både dit hus og sommerhus, skal du altså selv sørge for fordelingen.

Har du en ægtefælle, er det ligeledes muligt at bruge deres fradrag - også selvom de ikke står som ejer af sommerhuset. I skal blot være gift på det tidspunkt, hvor arbejdet bliver udført.

Hvad koster nye vinduer og døre?

Hvad koster det egentligt at skifte vinduerne og dørene i et hus? Det kan virke som et uoverskuelig projekt, men vi kan hos JNA give dig et komplet tilbud efter dine ønsker og behov. Bestil gerne et uforpligtende tilbud på både montage, vinduer og døre hos vores vinduesrådgivere allerede i dag.


Du kan også se på vores priseksempler eller klikke rundt i vores brede sortiment. Her kan du se, hvad priserne er for enkelte vinduer, ligesom du kan finde totalpriser for en fuld udskiftning.

Priseksempel

Nye vinduer og døre til et gennemsnitligt 1-plans parcelhus i træ/alu 3-lags Clima+ energi A glas.

Priseksempel indeholder følgende produkter:

1 Topstyret vindue med råglas til badeværelse mål:119 x 119
6 Topstyret vinduer mål: 119x119
1 Dobbelt terrassedør 2 ruder mål: 149x212
1 Facadedør 3 ruder mål: 95x212
1 Facadedør 1 fyldning 1 rude mål: 89x205

 

I alt 38.201 kr.*

*Prisen kan variere alt efter tilvalg.


Standard montage tilbuddet indeholder:

Udtagning af gamle vinduer og døre

Rensning af lysninger

Montering af nye vinduer og døre – Isoleres og fuges

 

I alt 14.493 kr.


I alt for nye vinduer, døre og montage: 52.694 kr.

Hvis I i husstanden bor to personer over 18 år, kan I trække hele montagen fra i håndværkerfradraget. En besparelse på omkring 4.060 kr.

Tilbuddet ender derfor på:

48.634 kr.

Brug håndværkerfradraget, og få monteret vinduer og døre

Bestiller du nye vinduer og døre hos JNA, tilbyder vi også professionel opmåling og montage. Vi har samlet tilbuddet, så du kan bestille det hele ét sted og derved undgå besværet med selv at kontakte vinduesmontører. Vi ønsker, at det skal gå nemt og gnidningsfrit for dig, og at du kan være sikker på at både kvalitet og service er i orden.

Vi samarbejder med NSF Byggeentreprise. De har stor erfaring i at montere vinduer og døre i private hjem. Du kan derfor være sikker på, at arbejdet bliver udført sikkert og professionelt.

Ønsker du professionel montage af dine nye døre og vinduer? NSF Byggeentreprise klarer al arbejdet: De udtager de gamle vinduer og døre, sætter de nye i, isolerer og fuger. Under hele arbejdet sørger vores montører for at dække af og lukke for varmen. De er hurtige og effektive, og rydder selvfølgelig op efter sig, når de er færdige. Og husk, vælger du professionel montage, er arbejdslønnen fradragsberettiget.


Se udvalget

Altid gratis fragt på din ordre uanset mængde!*

*Gælder DK fastland og brofaste øer

Kontakt os for rådgivning

Er du interesseret i at udskifte dine vinduer og døre? Og har du brug for professionel rådgivning? Hos JNA står vi klar til at hjælpe dig. Med 40 års erfaring i branchen forstår vi at løsningerne skal passe til dig og dine behov. Vi rådgiver derfor altid professionelt og personligt, så du får de rette vinduer og døre for lige præcis dig og din bolig. 

Kontakt os på telefon: 70 23 15 23 eller e-mail: jna@jna.dk.