40% netrabat - Bestil senest 15/11
/Altid gratis levering på din ordre!
Vi oplever udfordringer med betalingskort, vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt. Venligst ring til os eller send en mail, hvis du fortsat oplever udfordringer.
 

Lydisolerende vinduer

I dit hjem skal du gerne kunne slappe af og afkoble fra en travl hverdag, eller have muligheden for at koncentrere dig om dit arbejde. Dette kan dog være svært, hvis dit hjem er påvirket af et højt støjniveau fra f.eks. travle gader, tung trafik og motorveje. Faktisk viser undersøgelser endda, at støjgener i hjemmet, kan resultere i søvnbesvær, øget stressniveau, nedsat koncentration og andre alvorlige sygdomme.

Det er altså vigtigt ikke at have for meget støj i dit hjem. En måde at dæmpe støjen på, kan være ved at investere i lydisolerende vinduer.


Hvad er lydisolerende vinduer?

Først og fremmest er "lydisolerende vinduer", "lyddæmpende vinduer" og "støjdæmpende vinduer" alle sammen betegnelser, der beskriver det samme. Det er vinduer, der har det formål at reducere mængden af generende og udefrakommende støj, der trænger ind i dit hjem.

Hvordan fungerer lydisolerende vinduer?

Lyd fungerer som små bølger, der flyver igennem luften og over til dit øre. De lydisolerende vinduer virker ved, at de afbryder bølgernes vej til dit øre. Dette gør de på flere måder:

Forskellige tykkelser

Når lydbølger rammer glas, vibrerer de. Når de rammer et vindue med 2 ruder i samme tykkelse, som et almindeligt vindue som regel har, vil de forstærke hinandens svingninger, og lyden bliver sendt videre og dæmpes altså ikke. Derfor har et lyddæmpende vindue ruder med forskellige tykkelser. De forskellige tykkelser gør, at svingningerne reduceres, og at støjen dermed også reduceres. Forskellen på tykkelsen er dog ikke så stor at det ses. Faktisk handler det bare om få millimeter.

Tykkere glas

Tykkere glas vil reducere støjen på den meget simple måde, at lyden vil have mere materiale det skal passere igennem. Dette vil dæmpe mængden af vibrationer og dermed mængden af støj, der kommer igennem.

Afstand mellem ruder

En anden måde at reducere mængden af svingninger, er ved at skabe en større afstand mellem ruderne. Den større afstand vil gøre sådan, at nogle af svingningerne vil blive reflekteret tilbage til den forudgående rude, og på den måde vil mængden af svingninger eller lyd, som passerer igennem vinduet, blive reduceret.

Vindueskarmen

Når det kommer til lydisolerede vinduer og til at reducere støj, er det vigtigt at kigge på hele vinduets konstruktion. Dvs. at du ikke kun skal kigge på ruderne, men også på karmen.

Det er vigtigt at have en karm der er tæt. Hvis ikke den er tæt, kan der være lufthuller, som lyden kan passere igennem. Derfor er det vigtigt at have gode tætningslister. Hvis ikke karmen er tæt, kan det ødelægge den lyddæmpende effekt fra ruderne.

2 lags vindu2 lags vindu
3 lags vindu3 lags vindu
3 lags vindu3 lags vindu

Hvorfor skal jeg overveje lydisolerende vinduer?

Der er flere grunde til at overveje lydisolerende vinduer, så for at hjælpe dig, har vi samlet en oversigt over de vigtigste:

Reducering af decibel

Decibel (dB) er den måleenhed, der bruges til at måle lydstyrke.

Som regel vil et almindeligt 3-lags vindue reducere lydstyrken med lidt over 30 dB, og et støjdæmpende vindue vil sænke støjen med over 40 dB. Dette giver en forskel i vinduerne på omkring 10 dB. Decibelskalaen er logaritmisk, hvilket betyder at en forskel på 10 dB faktisk betyder omtrent en halvering i lydniveauet for det menneskelige øre.

X antal decibel kan dog være svært at forholde sig til, så her får du en liste med referencer, der kan hjælpe med at gøre det lidt mere håndgribeligt:

  • 20 dB = Stille laptop

  • 30 dB = Hvisken

  • 60 dB = Samtale

  • 90 dB = Benzindreven græsslåmaskine

  • 110 = Diskoteksmusik

  • 140 = Fly

Livskvalitet

Som nævnt, kan tilstedeværelsen af udefrakommende støj i hjemmet være kilde til stress og manglende koncentration, hvilket kan have forskellige negative følger. Derfor kan lyddæmpning i dit hjem, hjælpe med at øge din livskvalitet, særligt hvis du bor i et område, hvor støjniveauet er højt.

Energibesparelse

Lydisolerende vinduer isolerer ikke kun lyd, de isolerer også mod træk, og kan hjælpe med en reducering af din boligs varmeudledning om vinteren, samt holde på kulden om sommeren.

Ejendomsværdi

Endelig kan lydisolerede vinduer hjælpe med at øge din boligs værdi. Bor du i et område med meget generende støj, vil det med stor sandsynlighed hjælpe på det videre salg af din bolig, hvis du investerer i lydisolering. Uanset hvor charmerende en bolig du har, kan megen støj i hjemmet nemlig skræmme potentielle købere væk.