Produktet er tilføjet kurven
Altid gratis levering
på din ordre uanset mængde!
/ Køb mere og få mere rabat / Læs mere her

  

Energivinduer

Hvad bør du vide om energivinduer?

Når du investerer i nye vinduer, er der lovgivningsmæssige krav fra Bygningsreglementet (BR18) til, at dine nye vinduer er mærkede inden for A eller B energimærkningsordningen.

Bemærk, at selvom nogle udbydere sælger vinduer som værende "energivinduer", er det ikke sikkert, at de lever op til de egenskaber som et energivindue bør have.

For at skabe klarhed og ensartethed, har Energistyrelsen i samarbejde med Vinduesindustrien, indført en ny ordning for energimærkning af vinduer. Vinduer mærkes i energiklasse A til F, som du kender det fra andre produkter som biler, elpærer og hvidevarer.

For at et vindue kan mærkes efter ordningen for energivinduer, skal det være godkendt hos et uvildigt testinstitut og være kategoriseret i energiklasse A eller B, hvor et A-vindue er det mest energibesparende.

Tjek energicertifikatet

Inden du vælger leverandør til dine nye vinduer, bør du kontrollere, hvilken certificering virksomhedens produkter har.

Er dit energivindue markeret med et certifikat, betyder det, at producenten løbende er underlagt kontrol, hvor energidata bliver beregnet og verificeret af uvildige testere.

 

Vinduer der lever op til kravene

Når du bestiller vinduer fra JNA, kan du være helt tryg. Hos JNA overholder vores vinduer altid de energiværdier, Energistyrelsen og Vinduesindustrien har fastsat for ordningen om energivinduer.

Hos JNA har vi stor fokus på energiområdet og har herunder samlet vores energicertifikater, så du hurtigt kan få et overblik over energiegenskaberne for hvert af vores enkelte produkter.

 

Se vores energimærker og certifikater:

Træ: 2-lags Premium
Træ/Alu: 2-lags Premium
Træ/Alu: 3-lags Premium +

 

Om energiklasse A og B

Der er forskellige krav til energiklasse for dit vindue – alt efter hvilken bolig, du har.

A-vinduer

Vinduer i energiklasse A – krav fra 2020 for nybyggeri

A-vinduer, eller vinduer i energiklasse A, anbefales hovedsaligt til nybyggeri, hvor isoleringen er i top. Hvis A-vinduer monteres i et ikke optimalt isoleret hus, bliver vinduets potentiale ikke udnyttet godt nok. Varmen vil altså tabes andre steder. Derfor vurderes A-vinduer, som oftest, at være den rette løsning til velisolerede bygninger eller til nybyggeri.

B-vinduer

Vinduer i energiklasse B – krav fra 2015 for nybyggeri

B-vinduer er gode energirigtige vinduer, der ligger i klassen lige under A-vinduer. I stedet for at investere i vinduer i energiklasse B, anbefaler vi dog at isolere boligen bedre og sætte A-vinduer i. Det giver den mest optimale og energirigtige løsning.

 

Mærkning og certificering

Som forbruger bør du altid vælge en producent, der er certificeret. Det er den eneste måde, hvor du kan være helt tryg ved, at dine nye vinduer er testet ordentligt. Testen foretages af uvildige ved Teknologisk Institut i København.

JNA er medlem af energiklasse-ordningen. Det betyder, at vores vinduer er gennemtestede, og når du bestiller hos os, får du derfor ALTID dokumentation på energiværdierne.

Læs mere om energivinduer på www.energivinduer.dk