Trævinduer og trædøre

Træ er et klassisk valg blandt mange danskere, når de skal have nye vinduer og døre. Læs mere om de mange fordele ved trævinduer og trædøre, samt hvordan du vedligeholder dine trævinduer bedst muligt.

Se alle vinduer
Se alle døre

Hvad er FSC®?

Hos JNA producerer vi hvert år mange vinduer og døre produceret i træ. Derfor føler vi også en forpligtelse til at være med til at udbrede ansvarligt skovbrug gennem FSC. Du kan læse mere om vores udvalg af vinduer og døre der er FSC-certificerede og hvilke fordele det har for dig som kunde.


Fordele ved at vælge trævinduer eller en trædør

Hos Sparvinduer producerer vi vores trævinduer og trædøre i langsomt voksende nordisk fyrretræ uden knaster, det sikrer dig den bedste kvalitet med et flot finish. Du kan læse mere om vores knastfrie træ her. Uanset om du er på udkig efter et nyt trævindue eller en trædør finder du et stort udvalg af mange forskellige modeller, hver model kan du tilpasse efter dine ønsker og behov, så du får vinduer og døre, som passer til netop din bolig.

Træ er et holdbart og naturligt materiale, som har mange gode egenskaber til produktion af vinduer og døre. Træet indeholder en række harpikskanaler, der fra naturens side imprægnerer træet. Derudover indeholder det også en række andre naturlige stoffer, der er med til at modvirke svamp og insektangreb.

Trævinduer og trædøre, er med den rette vedligeholdelse, skabt til at kunne modstå det danske klima med alt lige fra sol til regn og sne.

Træ er et naturligt materiale og derfor også godt for både vores indeklima og miljø. Ønsker du et klassisk look til dine vinduer både ude og inde, kan du med fordel vælge trævinduer og trædøre.

  Naturligt materiale i god kvalitet
  Klassisk look
  Males omkring hvert 5. år
  Du kan altid ændre farven på dine vinduer
  Trævinduer er billigere end både træ/alu og plast

Hvad er FSC?

FSC (Forest Stewardship Council®) er en global NGO, der blev grundlagt i 1993 for at fremme bæredygtig skovdrift og for at sikre gode forhold for natur, dyr og mennesker i verdens skove. En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig skovdrift. Det betyder, at man med FSC er med til at passe på skovene for nuværende og fremtidige generationer, og de mennesker og dyr, som bor i dem.

FSC’s sporbarhedscertificering fra skov til færdigt produkt sikrer, at det træ der bliver brugt til produktion af FSC-certificerede produkter som møbler, byggematerialer og emballage er fra bæredygtigt drevne skove og andre ansvarlige kilder.

Der er FSC-certificerede skove i hele verden – fra regnskovene i Sydamerika, bushskovene i Østafrika til nordeuropæiske skove i Tyskland.

Du kan læse meget mere om FSC og deres arbejde for at fremme bæredygtigt skovdrift her.

FSC-certificerede produkter

Hos JNA Vinduer og Døre fører vi et udvalg af FSC-mærkede vinduer og døre (FSC® N001731). Det gør vi, fordi det er vigtigt for os at passe på vores skove. For dig som kunde betyder FSC-mærket, at du støtter bæredygtigt skovbrug, og at du derfor med god samvittighed kan købe vores produkter. Så kig efter FSC-mærket eller spørg efter vores certificerede produkter.

Vores vinduer og døre i træ og træ/alu er FSC-mærkede. Vær opmærksom på, at vælges dørtrin af hårdttræ og/eller MDF-plader i fyldningerne, så leveres produktet ikke med FSC-mærke.

Karmen på vores vinduer og døre produceres i fyrretræ fra Skandinavien med op til 90 % kerneandel. Vores vinduer og døre er i høj kvalitet med 10 års garanti og med et positivt aftryk på verdens skove.

Kontakt os for rådgivning

Har du brug for rådgivning til dit projekt, eller har du spørgsmål i forbindelse med valg af dine nye vinduer og døre så kontakt os for rådgivning.

 


Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er fordelene ved trævinduer?

    Der er mange fordele ved trævinduer. En af fordelene er at det giver et klassisk look til din bolig, fordi det er lavet af naturligt materiale. Samtidig er de typisk billigere end træ/alu og plast, og så kan man altid ændre farven på vinduerne, da de er nemme at male.
  • Hvordan vedligeholder man trævinduer og døre?

    De første år kræver det ikke meget at vedligeholde trævinduer og døre. De skal blot have et serviceeftersyn en gang om året, for at sikre en lang levetid. Efter 5 år er det en god ide at male vinduer og døre, for at sikre at bibeholde det klassiske, pæne look.
  • Kan man få trævinduer med sprosser?

    Ja du kan få mange forskellige trævinduer med sprosser. Du kan se vores store udvalg af trævinduer med sprosser her. Husk at du selv kan bestemme hvor mange sprosser og fag du vil have i dine trævinduer. Kom godt i gang her.